Saturday, September 8, 2007

O scurta descriere a trupei KOREKT

Trupa Korekt isi are radacinile intr-o alta zona decat cea in care se situeaza astazi ca gen muzical, mai precis hip-hop, influentele acestui gen simtindu-se inca in muzica pe care ei o abordeaza. Debutul discografic, in anul 1998, a fost unul de succes la publicul target de atunci (rap - hip-hop), cu piesa "Gaya" aparuta pe compilatia "Marpha II". A urmat albumul intitulat "Korekt" si single-ul aferent: "1-u si cu 1-a", care s-a bucurat de succes la publicul larg, agreat si foarte difuzat de posturile de specialitate.
Componenta era, de asemenea, alta decat cea actuala, mai precis, trei baieti: Adrian Cristescu, Radu Cernat si Marius Danescu. Dintre ei, numai Adrian a ramas, care a luat alaturi pe George Mihalcea, un raper autentic cu o tehnica greu de egalat, si Diana Istrate, o voce care, dupa doar cateva aparitii, a castigat atat aprecierea criticilor si a specialistilor, cat si admiratia publicului neavizat.
Primul album in aceasta formula se preconizeaza a fi lansat in primavara anului 2007, muzica fiind o imbinare placuta de r'n'b si latino, abordata cu optimism si lejeritate, armonii luminoase, linii melodice foarte cantabile, dar si ritmuri care misca boxele din loc, taioase, totusi bine balansate.

2 comments:

marius ducati said...

Dupa cate imi amintesc eu, korekt ,initial s-a numit altfel ,avand totusi aceeiasi membrii, plus unu, care este ala si cum se numea trupa atunci? Asta-i intrebarea...

marius ducati said...

dupa cate imi amintesc eu, trupa initial s-a numit altfel si mai avea un membru,cum s-a numit si cum il chema pe membrul acela? asta-i intrebarea...